domingo, 3 de noviembre de 2024

ERREZETA ETA EROSKETAK

Duela egun batzuk, oilasko birrineztatuaren errezeta gozoa prestatu dugu sukaldaritza tailerrean.Janaria prestatu aurretik, erosketa egiten ditugu, txanpon eta billeteen erabilera, aldaketak, produktuen konparaketa,... praktikan jartzeko.
Gelakide bat musulmana denez, berak ere oilaskoa jan zezan, institututik gertu dagoen halal harategi batera joan ginen. Bestalde, erabili dugun ogi arraspatua glutenik gabekoa izan da, glutenik gabe kozinatzen ikasteko eta glutenik gabeko osagaiak erabiliz jakiak zer nolako zaporea duten probatzeko. Arrautza ekologikoak ere erosi ditugu, eta horiek dira 0 kodea duten arrautzak, supermerkatuen barruan ekologikoak ez diren produktu ekologikoak bilatzen jakiteko. Erosketetatik bueltan, ubarroi bat ikusi genuen ibaian.
Egia esan, errezeta zoragarria zen!! Halal oilaskoaren haragia oso zaporetsua da, arrautza ekologikoen kolorea eta zaporea biziagoa da, eta glutenik gabeko ogi arraspatuak ere ohiko ogiaren ia zapore bera du.

Hace unos días hemos preparado una receta deliciosa de pollo empanado en el taller de cocina.
Antes de cocinar, realizamos la compra, para poner en práctica el uso de las monedas y billetes, los cambios, comparación de productos,...
Debido a que una compañera es musulmana, para que ella también pudiera comer pollo, fuimos a una carnicería halal cercana al instituto. Por otro lado, el pan rallado que hemos utilizado ha sido sin gluten, para aprender a cocinar sin gluten y probar como saben los alimentos utilizando ingredientes sin gluten. También hemos comprado huevos ecológicos que son los huevos que tienen el código 0, para reconocer dentro de los supermercados productos ecológicos de los que no son ecológicos. A la vuelta de las compras, tuvimos la suerte de ver un cormorán en el río.
¡¡La verdad es que la receta estaba deliciosa!! La carne del pollo halal es muy sabrosa, el color y sabor de los huevos ecológicos es más intenso y el pan rallado sin gluten es prácticamente igual de sabor que el pan normal.











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