viernes, 1 de junio de 2018

SAGAR TARTA



OSAGAIAK

  • Ore kraskatua
  • Gosogintz krema
  • 2 errege sagar
  • Muxika-mermelada
  • Kanela

PROZEDURA
Bi piezako molde batean, ore kraskatua ipintzen da, gero labean sartzen da gogortzeko, 180 gradutan, 10 minutuan, gutxi gorabehera.
Labetik atera eta gainean gosogintz krema botatzen zaio. Nahi izanez gero, kanela hautsa bota daiteke kremaren gainetik. Honen gainean sagar xerra finak ipiniko ditugu, ahal bada, era politean. Berriro labean sartuko dugu sagarra, urre kolorea  hartzeko. Ontzi batean ur pixka bat ,2 goilarakada azukre eta mermelada mahastuko  ditugu, eta sutan ipintzen da dena ondo mahas dadin. Hau,  tartari gainean emango diogu pitzel batez, disdiratsu gelditzeko.


GOSOGINTZ KREMA

OSAGAIAK

Litro erdi bat esne
4 goiarakada azukre
3gorringo
2  goilarakada artoirin
Kanela , bainila edo limoi azala

PROZEDURA

Lapiko batean esnea, azukrea eta Kanela... berotzen ipiniko ditugu. Bitartean edalontzi batean baso erdi bat esne hotz, artoiriña et gorrinoak nahastuko ditugu. Irekiten hasten denean, lapikoko esneari edalontziko nahasketa botako diogu eta sua jeitsi. Tenedore batez bueltak eman krema loditu arte.
 








 

 


  








No hay comentarios:

Publicar un comentario