OSAGAIAK
- Litro erdi bat esne
- Bainila, Kanela edo limoi azala
- 4 arrautza
- 150 gr azukre
- Azukrea karamelua egiteko.
PROZEDURA
Karamelua egiteko orduan,
lehenago urtzeko, komenigarria da azukreari ur pixka bat botatzea. Karamelua
iluna ipintzen denean, ontziaren ingurutik banatzen da, moldea arreta handiz mugituz; oihal batekin,
azukrea oso bero jartzen baita. Gainera erraz erre gaitezke. Karamelua hozten
uzten da.
Arrautzak eta azukrea nahasten
ditugu. Lapiko batean esnea jartzen dugu,bainila, limoia edo kanelarekin.
Irakiten hasten denean arrautzetara botatzen da eta txino batekin kolatzen da.
Flan-ontzia betetzen da eta bainu
marian uzten da. Flan-ontziaren azpian
egunkari paperak jartzen baditugu, urak ez du irakin egingo.
Egin den uretan hozten uzten da.
Behin hoztu eta gero, hozkailuan gorde
egin behar da.
No hay comentarios:
Publicar un comentario