viernes, 23 de febrero de 2024

ORDIZIAKO AZOKA ETA D´ELIKATUZ

Pasa den asteazkenean, otsailaren 21ean, Ordiziara joan ginen Renfeko aldiriko trenean. Ordizian, lehenik, D’elikatuz interpretazio zentroa bisitatu genuen, eta gero azokatik ibili ginen.

D’elikatuz-en, Idoia bizitza osasuntsua eramaten laguntzen diguten elikagaiak azaldu zizkigun, eta jarduera batzuk egin genituen (hala nola menu orekatu bat egin eta aztertu) ikasitako praktikan jartzeko eta gehiago ikasten jarraitzeko. Jarduera guztien amaieran, pantailan ikusi ahal izan genuen nolakoa izango zen gure gorputza, jarraitzen badugu, eta ez badugu, dieta orekatu bat jarraitzen. Gainera, erantzun oker bakoitzeko Idoiak Betadine bota behar zuen ur botila batean, baina galdera eta ariketa guztiak asmatu genituenez, tantarik ez zuen bota botilan!

Hamaiketako jan ondoren, azokatik ibili ginen, Irunera itzultzeko trena hartu aurretik. Marrubiak eta tipulak erosteko aprobetxatu genuen, egun batzuk barru baratzean landatuko ditugunak. Gutako batzuek bertako produktuak ere erosi genituen, hala nola gazta, irasagarra eta artisau-gozokiak.

El pasado miércoles 21 de febrero, fuimos a Ordizia en el tren de cercanías de Renfe. En Ordizia, primero, visitamos el centro de interpretación D’elikatuz, y luego paseamos por el mercado.

En D’elikatuz, Idoia nos explicó qué alimentos nos ayudan a llevar una vida saludable, e hicimos unas actividades (como elaborar un menú y analizarlo) para poner en práctica lo aprendido, y seguir aprendiendo más. Al final de todas las actividades, pudimos ver en la pantalla como sería nuestro cuerpo si seguimos y también, si no seguimos, una dieta equilibrada. Además, por cada respuesta incorrecta Idoia tenía que echar Betadine en una botella de agua, pero como acertamos todas las preguntas y ejercicios, ¡no echó ninguna gota!

Después de comer el hamaiketako, dimos un paseo por el mercado, antes de coger el tren de vuelta a Irún. Aprovechamos para comprar fresas y cebollas, ya que queremos plantarlas en la huerta dentro de unos días. También, algunas y algunos de nosotros compramos productos locales, como queso, membrillo y dulces artesanales.




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