- Ogi xerra batzuk/Varias rebanadas de pan
- Esnea/leche
- Eztia/miel
- Piperbeltz hautsa/pimienta molida
(antzinako Erroman azukrerik ez zuten, eztia erabiltzen zuten goxatzeko!/En la antigua Roma no usaban azúcar, ¡endulzaban con miel!)
Prestaketa:
1. Jarri ogi-xerrak esnean bustitzen./Coloca las rebanadas de pan en la lechepara que se empapen bien..
2. Xurgatu ondoren, sartu labean une batez, erre ez daitezen./
Cuando hayan absorbido la leche, mételas al horno solo un momento para que no se quemen
3. Atera bero daudenean eta eztiarekin busti. Zulotxo batzuk egin, eztia barrura sartu dadin./ Sácalas calientes y úntalas con miel, pinchándolas un poco para que la miel entre bien.
4. Amaitzeko, bota piperbeltz hautsez apur bat gainetik… eta listo!/ Para terminar, espolvorea un poco de pimienta por encima… ¡y listo!
5. Ogi gozo hau erromatarrek bezain zoriontsu jateko prest!/













.jpeg)
No hay comentarios:
Publicar un comentario