jueves, 20 de noviembre de 2025

ARROZ CON AJO Y VERDURAS

Osagaiak (4 pertsona) / Ingredientes (4 personas)
  •  1 tipula / 1 cebolla
  •  2 azenario / 2 zanahorias
  •  2 baratxuri-ale / 2 dientes de ajo
  •  1 piper berde edo gorria / 1 pimiento verde o rojo
  •  1 tomate / 1 tomate
  •  300 g arroz / 300 g de arroz
  •  800 ml barazki-salda / 800 ml de caldo de verduras
  •  Oliba olioa / Aceite de oliva
  •  Gatza / Sal
Prestaketa / Preparación
1. Tipula eta azenarioak xehatu. / Pica la cebolla y las zanahorias.
2. Baratxuriak txikituta gehitu. / Añade el ajo picado finito.
3. Piperra zatitu eta osagarriei batu. / Corta el pimiento y súmalo al sofrito.
4. Dena salteatu olio pixka batekin, usain ona atera arte. / Sofríalo todo con un
poco de aceite hasta que huela rico.

5. Tomatea birrindu eta gehitu. / Ralla el tomate y añádelo.
6. Arroz kikildu pixka bat barazkiekin nahasteko. / Echa el arroz y sofríelo un
momento con las verduras.

7. Salda bota eta gatza egokitu. / Añade el caldo y rectifica de sal.
8. Su motelean egosi 18–20 minutu. / Cocina a fuego medio unos 18–20 minutos.
9. Atseden hartu 5 minutu… eta eztabaida prest! / Déjalo reposar 5 minutos… y
prepara el debate.

10. Hau paella da? Ez? Agian bai? Berdin du, goxoa dago! / ¿Esto es paella? ¿No?
¿O sí? Da igual, ¡está riquísimo igual!











No hay comentarios:

Publicar un comentario