jueves, 13 de noviembre de 2025

ENTSALADA ERRUSIARRA

Osagaiak (4 pertsona) / Ingredientes (4 personas)
- 2 patata / 2 patatas
- 2 arrautza / 2 huevos
- 200 g ilar izoztu egosi / 200 g de guisantes congelados ya hervidos
- 1 piper gorri / 1 pimiento rojo
- Bote-maionesa / Mayonesa de bote
- Oliba hutsak dituen pote bat / Un bote de aceitunas sin hueso
Prestaketa / Preparación
1. Patatak azalean egosi bigundu arte. / Cuece las patatas con piel hasta que estén tiernas.
2. Hoztu eta zuritu patatak, gero karratutan ebaki. / Deja enfriar, pélalas y córtalas endados.
3. Arrautzak egosi 10 minutuz eta zuritu. / Cuece los huevos 10 minutos y pélalos.
4. Piper gorria xehatu zatitxo txikitan. / Pica el pimiento rojo en trocitos pequeños.
5. Ilar izoztu egosiak zuzenean erabili. / Usa los guisantes directamente, ya vienen hervidos.
6. Olibak moztu eta gehitu. / Corta las aceitunas y añádelas.
7. Osagai guztiak ontzi handi batean nahastu. / Mezcla todos los ingredientes en un bol grande.
8. Gehitu maionesa nahi adina eta nahasi. / Añade mayonesa al gusto y mezcla bien.
9. Hozkailuan utzi ordubete freskatzeko. / Deja reposar una hora en la nevera para que coja sabor.









No hay comentarios:

Publicar un comentario