Opilaren errezetaz gain, hau apaintzeko hainbat ideia ere txertatzen ditugu.
Gaineko kapan mermelada, txokolatea edo almibarra jarri dezakezue.
DENAK PARTE HARTU DEZAKEZUE
"ZIG EGUZKITZA OPILA LEHIAKETAN"
Argazkiak bidali eta denen artean hoberenak aukeratuko ditugu
NI APUNTATZEN NAIZ!!
Este sábado se celebra el día de San Marcos y como tradición se regala la opila. Como este año no va a ser posible por la situación en la que estamos, os proponemos que la hagáis en casa.
Además de la receta, os dejamos varias ideas para que adornéis vuestras opilas.
Podéis ponerle una cobertura de mermelada, chocolate o almíbar.
TODOS PODÉIS TOMAR PARTE EN EL "CONCURSO DE OPILAS DE AAT EGUZKITZA"
Mandarnos las fotos y entre todos elegiremos las mejores.
¡¡¡YO ME APUNTO!!!
RECETA del bizcocho
OSAGAIAK/ INGREDIENTES:
- 225g GURINA/MANTEQUILLA
- 280g AZUKREA/ AZÚCAR
- LIMOIAREN AZALA (zati txuririk gabe)/ CORTEZA DE UN LIMÓN (sin parte
blanca)
- GATZA pixka bat/ Una pizca de SAL
- 150g
birrindutako ALMENDRA/ ALMENDRA molida
- 2 goilara
txiki LEGAMI HAUTSA/ Dos
cucharaditas de LEVADURA EN POLVO
- 200g IRINA/ HARINA
- 3 ARRAUTZA/ HUEVOS
PROZEDURA/ PROCEDIMIENTO:
* Azukrea limoiaren azal birrinduarekin nahasten dugu.
Mezclamos el
azúcar con la cáscara de limón rallada.
* Gurina gehituko dugu (giro tenperaturan edo urtuta egon
behar du) eta dena ondo nahastuko dugu.
Añadimos la
mantequilla a temperatura ambiente o derretida, y mezclamos bien.
* Irabiatutako arrautzak, birrindutako almendrak eta
gatza gehituko dugu eta ore (masa)
homogeneo bat lortu arte nahastuko dugu.
Ahora
incorporamos los huevos batidos, las almendras molidas y la sal. Mezclamos
hasta obtener una masa homogénea.
* Azkenik, irina eta legamia gehituko ditugu. Dena
nahastuko dugu.
Por último, incorporamos la harina y la
levadura tamizada. Mezclamos bien.
* Gurinarekin moldea koipeztatzen dugu eta orea moldera
botatzen dugu.
Engrasamos un
molde con mantequilla y vertemos la masa al molde.
* Labea aurretik berotzen dugu eta moldea labean sartzen
dugu 30 minutuz 180ºC-tara. Egindakoan moldetik atera eta hozten utzi.
TXITOAK/POLLITOS


LUMAK/PLUMAS
No hay comentarios:
Publicar un comentario