jueves, 23 de abril de 2020

OPILAREN ERREZETA/RECETA DE LA OPILA

Dakizuen bezala, larunbatean San Markos eguna ospatzen da. Ohitura denez egun horretan opila jasotzea, eta aurtengo egoerarengatik, ezingo denez, zuek egitea proposatzen dizuegu.

Opilaren errezetaz gain, hau apaintzeko hainbat ideia ere txertatzen ditugu.

Gaineko kapan mermelada, txokolatea edo almibarra jarri dezakezue.

DENAK PARTE HARTU DEZAKEZUE 
"ZIG EGUZKITZA OPILA LEHIAKETAN"
Argazkiak bidali eta denen artean hoberenak aukeratuko ditugu

NI APUNTATZEN NAIZ!!


Este sábado se celebra el día de San Marcos y como tradición se regala la opila. Como este año no va a ser posible por la situación en la que estamos, os proponemos que la hagáis en casa.

Además de la receta, os dejamos varias ideas para que adornéis vuestras opilas.

Podéis ponerle una cobertura de mermelada, chocolate o almíbar.

TODOS PODÉIS TOMAR PARTE EN EL "CONCURSO DE OPILAS DE AAT EGUZKITZA"
Mandarnos las fotos y entre todos elegiremos las mejores.

¡¡¡YO ME APUNTO!!!


Opila día de San Marcos: fotografía de Barrenetxe, San Sebastián ...Opillas artesanas de San Marcos "Opila eguna"txitoa Instagram posts (photos and videos) - Picuki.com



RECETA del bizcocho

OSAGAIAK/ INGREDIENTES:

-         225g  GURINA/MANTEQUILLA
-         280g AZUKREA/ AZÚCAR
-        LIMOIAREN AZALA (zati txuririk gabe)/ CORTEZA DE UN          LIMÓN (sin parte blanca)
-         GATZA pixka bat/ Una pizca de SAL
-         150g birrindutako ALMENDRA/ ALMENDRA molida
-         2 goilara txiki LEGAMI HAUTSA/ Dos cucharaditas de LEVADURA EN POLVO
-         200g IRINA/ HARINA
-         3 ARRAUTZA/ HUEVOS

PROZEDURA/ PROCEDIMIENTO:
* Azukrea limoiaren azal birrinduarekin nahasten dugu.
  Mezclamos el azúcar con la cáscara de limón rallada.
* Gurina gehituko dugu (giro tenperaturan edo urtuta egon behar du)   eta dena ondo nahastuko dugu.
   Añadimos la mantequilla a temperatura ambiente o derretida, y mezclamos bien.
* Irabiatutako arrautzak, birrindutako almendrak eta gatza gehituko  dugu eta ore (masa) homogeneo bat lortu arte nahastuko dugu.
  Ahora incorporamos los huevos batidos, las almendras molidas y la sal. Mezclamos hasta obtener una masa homogénea.
* Azkenik, irina eta legamia gehituko ditugu. Dena nahastuko dugu.
  Por último, incorporamos la harina y la levadura tamizada. Mezclamos bien.
* Gurinarekin moldea koipeztatzen dugu eta orea moldera botatzen dugu.
  Engrasamos un molde con mantequilla y vertemos la masa al molde.
* Labea aurretik berotzen dugu eta moldea labean sartzen dugu 30 minutuz 180ºC-tara. Egindakoan moldetik atera eta hozten utzi.
  Metemos al horno previamente calentado a 180ºC durante 30 minutos. Desmoldamos y dejamos enfriar.

Arrautzak egiteko/ Para hacer los huevos




Tintar huevos cocidos

TXITOAK/POLLITOS


Pollitos con hueveras de cartón. Rellénalos de dulces para los ...
6 Ideas de manualidades para hacer pollitos | Manualidades


LUMAK/PLUMAS


No hay comentarios:

Publicar un comentario