miércoles, 24 de mayo de 2023

YOGURT BIZKOTXOA

OSAGARRIAK
▪ 6 arrautza 
▪ Olo-yogurta 
▪ Oliba-olioa (yogurt ontzikada bat)
▪ Azukrea (2 yogurt ontzikada)
▪ Irina (3 yogurt) 
▪ 2 legamia-gutunazal (16 g labean egiteko hauts)
PROZEDURA
  • Bizkotxoaren orea prestatzeko, bota arrautzak eta jarri bol handi batean azukrearekin (jogurt-basiloaren bi neurri). Nahastu dena. 
  • Ondoren, gehitu jogurta eta olioa bolean. 
  • Nahastu dena berriro. 
  • Irina masaren gainean bahetu dugu (iragazgailu batetik pasatu) eta legamia kimikoa (edo labean egiteko hautsa) gehitu diogu. 
  • Dena ondo nahastu, masa homogeneoa eta pikorrik gabea izan arte. 
  • Igurtzi labean egiteko egokia den molde bat gurin pixka batekin, eta hautseztatu irinarekin, sobratutako irina kenduz. Bota bizkotxoaren orea moldean eta labean (labea aurrez berotuta) 180 °C-tan 40 minutuz. 
  • Eginda dagoenean, itzali labea, kendu bizkotxoa eta utzi epeltzen. 
  • Gero, pasatu labana bat moldearen ertzetatik, erraz ateratzeko.












No hay comentarios:

Publicar un comentario